Само две минути и половина не стигнаха на Сампдория, за да елиминира Вердер Бремен и да се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Италианците водеха с 3:0 у дома до 93-ата минута, но допуснаха гол, който прати мача в продължения, в които немците вкараха още едно попадение и въпреки загубата с 2:3 в Генуа, продължиха напред с общ резултат 5:4.

В осмата минута Антонио Касано напредна отляво и центрира към далечната греда, където Джампаоло Пацини се извиси и с глава прониза Тим Вийзе в близкия му ъгъл.

Само две минути по-късно отново Пацини бе в прегръдките на своите съотборници, след като със страхотно воле направи 2:0 и заличи аванса на Вердер с 3:1 от първия мач след само 10 минути игра в Италия.

Сампдория уверено вървеше към успеха, след като в 85-ата минута Касано покачи на 3:0 след техничен гол с пета, с който взриви трибуните на Мараси.

Феновете на генуезците обаче замлъкнаха в 93-ата минута, когато Маркус Розенберг с далечен изстрел по тревата вкара за Бременските музиканти и прати срещата в продължения.

Играчите на Самп не успяха да се отърват от шока след попадението на Розенберг в заветния миг и не се представиха убедителното в добавеното време.

Клаудио Писаро реши всичко с гол в стотната минута. Марко Марин пък удари две греди за немците в продължението.

Вердер се класира за групите на Шампионската лига, докато италианците ще трябва да се задоволят само с участие в основната фаза на Лига Европа.