Вече пети сезон поред отборът на Сасуоло има изявена звезда в лицето на Доменико Берарди. Снощи при нулевото реми срещу Сампдория от 9-ия кръг на Серия А нападателят записа своя юбилеен 150-и мач за „неровердите” на ниво Серия А, в който за пореден път прояви и отколешната си слабост.

Едва на 24-годишна възраст Берарди вече е категорично е голмайстор №1 за всички времена на Сасуоло що се касае до калчото. От дебюта си през 2014-а досега нападателят натрупа впечатляващите 49 гола. В същото време обаче той си заработи също 49 жълти и 4 червени картона.

Статистиките много добре описват уменията и сприхавия нрав на острието, който снощи срещу Самп също бе санкциониран официално от съдията заради задържане на съперник за фланелката. Всъщност беше цяло чудо, че Берарди завърши срещата, тъй като репликираше почти всяко решение на рефера.

Само преди две години нападателят беше близо до това да премине в Ювентус, а според официалната версия сам е отказал тази възможност. Предвид  дисциплинарния му рекорд – толкова картони, колкото са и головете му за клуба – няма да е учудващо, ако се окаже, че „бианконерите” са били тези, които са „дръпнали шалтера” пред сделката.

Другият интересен детайл около поведението на футболиста касае четирите му червени картони – всички те до един са директни. Това наистина може да окаже негативно влияние върху перспективите пред футболиста. Донякъде неговите 35 асистенции балансират нещата и въпреки това Берарди си остава прекалено непредсказуем, което може да има решаващо значение за шансовете му да попадне в топ клуб.