Брандо Корсини е вратар на младежкия състав на четвъртодивизионния футболен клуб Понсако и е само на 15 години, но вече влезе в хрониките на куриозните спортни постижения, съобщава днес италианската агенция „Easy News”.

При гостуването в Ливорно малкият вратар най-напред бележи гол „от врата на врата”, след като изстрелва топката от собственото си наказателно поле и тя попада в мрежата на домакините от Армандо Пики.

После спасява дузпа и веднага бележи втори гол по същата „схема”, с който отборът му побеждава с 0:2.

„След като вкарах първия гол, бях зяпнал, защото не можех да повярвам, както не вярваха на очите си моите съотборници и треньорът Торторели. При втория гол тъкмо бях уловил дузпа и още държах топката, когато си казах, че щом веднъж съм го направил значи мога да опитам пак и ми провървя”, разказва роденият през 1995 година вратар.

Брандо Корсини е потомствен футболист, защото баща му Франко е играл професионален футбол. Редица реномирани клубове вече са хвърлили око на младия талант. Предимство обаче има Лацио, защото малкият клуб от град Понсако в областта Тоскана е всъщност негов филиал и носи първата част от името му - СС (спортно сдружение) Лацио-Акуле Тоскане (тоскански орли).

Надеждите са, че Брандо може да се превърне в наследник на футболната легенда Хосе Луис Чилаверт. Парагвайският вратар беше вкарал общо 62 гола - 54 за клубния си отбор и 8 за националния, от които 45 от дузпа, 15 от пряк свободен удар и 2 от игра.