По уникален начин завърши полуфиналния плейоф за влизане в италианската Серия А между отборите на Ливорно и Гросето. Домакините спечелиха с 4:1 и с общ резултат 4:3 ще играят на финала. Любопитното е, че тимът на Гросето завърши мача с 7 човека срещу 11 на домакините. Реферът Цели изгони четирима футболисти на гостите, като трима от тях за втори жълт картон.

В първата среща Гросето победи с 2:0, но загуба с 2 гола разлика нямаше да ги уреди, тъй като правилника гласи, че при равенство в головете важи правилото за по-предно класиране в първенството, а по този показател Ливорно бе облагодетелстван.

В 25-ата минута Тавано от Ливорно бе съборен в наказателното поле, реферът отсъди дузпа, която бе превърната в гол от потърпевшия футболист. В 34-ата минута обаче гостите стигнаха до изравняване. Кордова изпълни пряк свободен удар и Сансовини с глава направи 1:1.

В края на полувремето започна и развръзката на двубоя. Абруцезе получи втори жълт картон, след като спря с ръка атака на домакините. След изпълнението на прекия свободен удар Данилевициус бе най-съобразителен и направи резултата 2:1.

През второто полувреме Ливорно реши бързо мача с още две попадения. Първо в 51-ата минута Диаманти се възползва от пас на Тавано и направи 3:1. След още 3 минути игра резултатът вече бе 4:1. В основата бе отново Диаманти, който спечели единоборство пред наказателното поле, пусна към Данилевициус и латвиетцът отбеляза.

Шоуто тепърва предстоеше. Реферът изгони последователно още трима футболисти на гостите. В 65-ата минута за втори жълт картон си тръгна Гарофало. След още 7 минути игра Фреди получи директен червен картон за груб фаул срещу Бонето. Черешката на тортата бе изгонването и на четвърти футболист. В 75-ата минута към душовете замина и Конзони, който също получи втори жълт картон.

Така Гросето завърши мача с 7 човека срещу 11 на Ливорно, но повече голове не паднаха.

Във финалната среща за влизане в Серия А Ливорно ще трябва да се изправи срещу победителя от двубоя Бреша – Емполи.