Отборът на Ювентус записа шести пореден успех в Серия А, след като победи сравнително трудно Киево с 2:0 в мач от 22-ия кръг. Попаденията за успеха бяха дело на Сами Кедира и Гонсало Игуаин, като и двете бяха реализирани през втората част.

С успеха „бианконерите“ събраха 56 точки и се качиха на върха в класирането. Втори остана Наполи с 54, но с мач по-малко. Момчетата на Маурицио Сари ще премерят сили с Болоня в неделя. Същевременно „летящите магарета“ са 13-и с 22 пункта.

Първото полувреме премина в спокойно темпо, без опасни положения и пред двете врати. В единствената по-интересна ситуация бе забъркан футболистът на Киево Самуел Бастиен, който само в рамките на две минути си извади два жълти картона и напусна игра. Това се случи в периода от 35-ата до 37-ата минути.

След подновяването на играта през вторите 45 минути положението за домакините стана още по-деликатно, след като Качаторе бе изгонен с директен червен картон.

Озовали се с двама души повече, играчите на „старата госпожа“ упражниха натиск и попадението не закъсня. След страхотна атака в 67-ата минута, топката бе върната леко назад към Сами Кедира в наказателното поле, който с хладнокръвен удар направи 1:0.

Две минути преди края на редовното време Гонсало Игуаин бе изведен добре в пеналта и с глава покачи на 2:0.