Отборът на Рома победи Киево с 1:0 в първи мач от 19-тия кръг на италианската Серия А. Успехът за „джалоросите” дойде след гол на Даниеле Де Роси още в 1-та минута. Римляните играха 80 минути с човек по-малко, но въпреки това удържаха преднината си и се поздравиха с победата.

Двубоят на „Олимпико” започна страхотно за домакините, които още в първата минута поведоха в резултата, след като Даниеле Де Роси засече с глава центриране на Давид Писаро от корнер и реализира за 1:0.

Няколко минути след това, Лука Тони, който започна за първи път като титуляр за новия си отбор, можеше да вкара за 2:0, но ударът му с глава не бе точен.

10 минути след гола на Де Роси, положението на „джалоросите” вече не изглеждаше толкова добро, след като при опит да предотврати гол на Бентиволио, вратарят на домакините Дони игра с ръка извън наказателното поле и получи директен червен картон. Така на терена се появи резервният страж Богдан Лобонт, който зае мястото на Мирко Вучинич.

Въпреки числения пасив, до края на първото полувреме на няколко пъти Рома можеше да стигне до втори гол в мача, но ударите на Де Роси, Тони и Тадей не бяха точни.

Втората част също започна добре за домакините, които в 53-та минута стигнаха до дузпа за нарушение на Мандели срещу Тони в наказателното поле. Зад топката застана Давид Писаро, но ударът му бе блестящо спасен от Сорентино.

В последните минути на мача Киево опита да стигне до равенството, но отбраната на Рома се справи отлично и в крайна сметка „джалоросите” успяха да стигнат до победата.

Със спечелените три точки Рома се изкачи на 4-о място с 32 точки, на 10 зад лидера Интер. Киевро пък е 11-ти с 24.