Ежедневникът „Манчестър Ивнинг Нюз” запозна читателите си с 10 интересни и малко известни факти от живота на почти сигурния нов селекционер на Англия Фабио Капело.

1. Той е голям ценител на изкуството - има лична колекция на стойност 10 милиона лири.

2. Капело е вкарвал гол на Уембли – през 1973 година като футболист той се разписва при първата победа на Италия като гост на Англия.

3. Отборите ръководени от него са трудни за побеждаване – под негово ръководство Милан записва серия от 58 мача.

4. След като слага край на кариерата си на футболист, Капело работи като мениджър в една от компаниите на Силвио Берлускони – Медиоланум.

5. През миналата година той заяви пред италианските медии, че фашисткият диктатор ген. Франко е „завещал реда” в бита на испанците.

6. Синът на Капело – Пиерфилипо е адвокат и се очаква именно той да го представлява при преговорите с английската асоциация.

7. Капело на два пъти е бил заменян от германци начело на Реал Мадрид – от Юп Хайнкес през 1997 година и от Бернд Шустер точно десетилетие по-късно.

8. Дон Фабио е ставал шампион с всички отбори, които е ръководил – Милан, Реал, Ювентус и Рома.

9. По време на работата си в Реал той се влюбва в местната иберийска шунка, а когато се завръща в Италия нарежда тя да му бъде внасяна специално.

10. През втория си престой в Реал Мадрид той има разногласия с футболист, с който ще трябва да работи и в националния отбор на Англия – Дейвид Бекъм.