Подобни футболни вечери са истинска рядкост. Съкровище, което може да се открие само там, в Шампионската лига. Като истински щастливец, стоях пред два монитора и наблюдавах шоуто. Главните герои бяха много, но емблематичните само двама - Раул и Реал Мадрид. Или казано по-накратко Раул Мадрид!

Вълшебната футболна вечер стартира с един изумителен гол, който час и половина по-късно отиде в кофата за боклук. Вкара го Станкович, от центъра с воле, велика работа, много майсторска, а не струва нищо, поне на практика. Този старт предполагаше каква необичайна вечер очаква футболния фен.

Реал на Жозе Моуриньо се разправи с английския хит Тотнъм. Приказката за лондончани свърши, а последната глава само я четоха, без да пишат нищо в нея. На реванша може и да се пробват, но само за участието. Шапки долу за „шпорите”, които просто нямаха никакъв късмет при жребия. Падна им се непреодолимо силен противник.

Както вълшебният гол на Станкович, така и защитният футбол отиде в канавката. Атака му е майката, дори и Моуриньо на това заложи и тимът му забавляваше публиката в испанската столица. Червеният картон и той помогна, но е част от играта. Жозе не пропусна да даде конкретен пример. С мача Барселона - Интер... И този път, примерът му бе на място.

Стана дума за Интер... „нерадзурите” станаха шампиони на Европа точно с прагматичен, на моменти грозен футбол. Грозен, ама печеливш. Снощи клубът от Милано извади най-мижавата защита в историята на италианския футбол. Жалка работа. Бидони да бяха сложили пред Жулио Сезар, по-добре щяха да се справят. Леонардо е безкрайно интелигентен млад мъж, но май треньорският занаят му куца.

С 5:2 на Сан Сиро Шалке написа най-славната страница в своята история. Велика нощ за немците. Показаха на Байерн какво точно е изпуснал да стори срещу рехавия Интер. Всички от Шалке бяха идеални, но само един можеше да ги поведе. Славният Раул Гонсалес Бланко. Ел Капитано показа, че тази игра му е безкрайно ясна. Преди мача той сподели, че Шалке трябва да заложи на атаката. То бива, то може, ама чак пък толкова... Шалке напълни кошницата на Интер, така както никой друг.

Пресата в Мадрид ликува. Говори се за Десетата. А относно бившият капитан, посланието е ясно: „С Раул всичко е възможно”, написа с възхищение „Марка”.
Реал и Раул вече са на полуфинал. Дори не ни трябва помощта на октопода Паул, лека му пръст, за тази прогноза. Работата е ясна.

А щом Раул и Реал са на полуфинал, работата вече става неясна за останалите отбори в турнира. Тези две институции като тръгнат по наклона, трудно се спират. В момента Реал и Раул са пълни с класа. Демонстрираха, че могат един без друг, но графикът показва, че може и да се съберат, този път един срещу друг. Точно като за една велика история с драматичен характер. Разбира се, никой не е питал Барса, но Моуриньо може и да го е направил, ама да не ни е казал още.