Наставникът на Селтик Гордън Страхан заяви, че неговият отбор доста е подобрил играта си, откакто за последно се изправи срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 2006 година. Според него победата тогава с 1:0 на „Селтик Парк” ще внесе допълнителна увереност в играчите му преди предстоящия двубой между двата тима във вторник на „Олд Трафорд”.

Въпреки че Селтик успя да заздрави позицията си на върха в Шотландия след трудната победа с 2:1 над Инвърнес Каледония Тисъл, Страхан ще излезе срещу „червените дяволи” с голям брой контузени състезатели.

Гари Калдуел и Марк Кросас получиха контузии по време на срещата с Инвърнес. Ян Венегор оф Хеселинк отпадна още преди това, а Селтик трябваше да се оправя и без своя топ голмайстор Йоргос Самарас.

Страхан обаче заяви преди двубоя с английските шампиони, че неговите играчи са се развили много от последния сблъсък с Юнайтед.

„Въпреки че имаме играчи в момента, които и тогава са били част от тима, те ще подходят към двубоя по различен начин. Те вече са наясно за какво точно става дума и колко трудно да спечелиш подобен мач. Те обаче ще знаят и че е напълно възможно да се постигне успех”, заяви Страхан, цитиран от официалната страница на Манчестър Юнайтед.