Треньорът на Интер Жозе Моуриньо призна хегемонията на Барселона, след като неговият тим направи 0:0 у дома срещу каталунците в очаквания с най-голям интерес мач от първия кръг в групите на Шампионската лига.

„Изиграхме фантастичен мач и това беше правилният отговор срещу действащия европейски шампион и най-добър отбор в света”, коментира португалецът.

„Ние бяхме компактни в защита и ако бяхме вкарали, можехме лесно да спечелим мача. Това беше тактическа битка – и физическа, и психическа, която завърши при 0:0, но това все още си е велик мач.”

„Много е трудно да се защитаваш срещу тях, така че да ги спреш да не вкарат гол е добро постижение. Ние също имахме възможности в атака, но беше много трудно.”

„Те имаха повече шансове, но те са повече от отбор в това, че знаят къде е всеки друг, дори когато техните очи са затворени. Ние имаме четирима или петима нови играчи, които все още се запознават един с друг.”

„Поздравих се с Ибрахимович преди и след мача, и следях отблизо изявите му на терена”, каза Моуриньо за доскорошния му възпитаник Златан Ибрахимович.