Нападателят Патрик Хелмес ще бъде извън терена в следващите няколко месеца, след като е скъксал кръстни връзки на коляното. Това стана по време на вчерашната контролна среща на вълците срещу Манчестър Сити, обявиха от германския клуб.

Травмата на Хелмес нанася пореден удар по силите на отбора в атаката, след като хърватинът Марио Манджукич беше продаден на Байерн Мюнхен.

В 35-ата минута на мача Хелмес извъртя неестествено дясното си коляно и веднага напусна терена. След прегледа днес обаче се оказа, че ще трябва да се подложи на операция. Той имаше проблеми и миналата година във втората половина на сезона, но постепенно възвърна формата си и се превърна в кандидат за място в националния отбор.

28-годишният Хелмес, който има 13 мача за националния отбор на Германия, беше почти напуснал заради конфликт с треньора Феликс Магат и желанието му да напусне. Тогава Магат го прати при резервите, но от началото на лятната подготовка отново започна да му гласува доверие.

"Това е много тежък удар за Патрик, а също и за нашия отбор", заяви Магат след поражението с 0:2 снощи от Манчестър Сити в контролата.