Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се реваншира на феновете си за двете поредни загуби тази седмица и се върна на победния път. В среща от 10-ия кръг на Бундеслигата „жребчетата” на Дитер Хекинг разнищиха гостуващия Фортуна Дюселдорф с класическото 3:0.

По принцип никой не очакваше от Фортуна някаква изненада, като се има предвид, че тимът бе спечелил едва 5 точки от началото на сезона. Въпреки това гостите успяха да се доберат до нулево реми на почивката. То не се дължеше толкова на тяхната успешна игра в защита, колкото на големия брой пропуски, които Борусия направи. Флориан Нойхаус, Рафаел и Аласан Плеа изтърваха най-чистите ситуации пред домакините, които доминираха от начало до край.

След почивката постепенно нещата си дойдоха по местата, а щом вратата на Михаел Ренсинг беше разпечатана за първи път, оттам нататък беше лесно. Това се случи в 48-ата минута, когато Каан Айхан с ръка спря шут на Рафаел в наказателното поле. Торган Азар не трепна при изпълнението на дузпата и прати топката в долния десен ъгъл под плонжа на вратаря – 1:0.

Двадесет минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Флориан Нойхаус открадна кълбото в близост до наказателното поле на Фортуна, докато гостите се изнасяха напред за атака. Халфът показа атрактивен дрибъл и даде пас по конец вляво за напълно свободния Йонас Хофман. Бившият кадър на Борусия Дортмунд укроти кълбото и хладнокръвно реализира покрай излезлия напред Ренсинг – 2:0.

В 82-ата минута и последната въпросителна падна. Аласан Плеа овладя едно дълго подаване и го предостави на Азар. Последният започна да пробива през центъра и да се оглежда за пас. Защитниците на Фортуна явно правеха същото и позволиха на халфа да се приближи твърде много, затова от границата на наказателното поле той шутира в долния ляв ъгъл – 3:0.

Така във временното класиране Борусия Мьонхенгладбах излезе втори с 20 точки, на 4 зад съименниците от Дортмунд. Байерн също има 20 пункта, но остава трети заради по-добрата голова разлика (да не говорим, че баварците вече загубиха в мач срещу Мьонхенгладбах). Дюселдорф остава предпоследен с едва 5 точки, колкото има и намиращият се на дъното Щутгарт. 16-ият Хановер 96 не е чак толкова далеч напред (6 точки).