Отборът на Зенит Санкт Петербург почти си осигури участие в полуфинала на турнира за Купата на УЕФА, след като успя да победи с категоричното 4:1 Байер Леверкузен на „Бай Арена”.

Шампионът на Русия реши мача във втората част, а първото полувреме завърши при резултат 1:1. Андрей Аршавин отпразнува раждането на своята дъщеричка по най-добрия възможен начин – с гол в 20-та минута. В 33-та обаче Байер стигна до изравнително попадение, след като Щефан Кислинг бе точен за 1:1.

След почивката Зенит успя да довърши домакините. В 52-та минута Аршавин навлезе в наказателното поле, подаде на непокрития Павел Погребняк, за да може той да изведе своите отново напред.

След около още девет минути Анюков се опита да изненада вратаря на Байер Леверкузен с удар отдалеч, топката подскочи точно пред стража Адлер, подлъга го и кълбото се оплете в мрежата зад гърба му за 3:1.

Крайното 4:1 в полза на Зенит оформи Игор Денисов, който след чудесен пас на Аршавин прати топката във вратата на Байер за четвърти път в мача.

Малко преди да приключи мача повечето от феновете на немския отбор вече се бяха отправили към изходите на „Бай Арена”, невярващи на очите си и случилото се с техния тим.

С този резултат в първия мач от четвъртфиналите руският шампион почти сигурно си осигури участие в следващия етап на турнира за Купата на УЕФА. Реваншът е на 10-и април в Русия.