Зенит Санкт Петербург победи Щутгарт с 2:1 в първия мач между двата тима от 1/16-финалите в турнира за Купата на УЕФА. Руският отбор се надяваше да успее да реши мача още на свой терен, защото реваншът в Германия ще бъде много труден, но не се справи със задачата.

Дебютантът за Зенит Шжаболж Хужщи откри резултата още във втората минута, когато защитата на Щутгарт изпусна Семшов, неговият удар бе спасен от Леман, но топката попадна в краката на унгареца, който я добави в празната врата. Радостта на домакините обаче трая само 13 минути. Тогава грешка на отбраната на Зенит позволи на Марио Гомес да излезе на стрелкова позиция и голмайсторът на „швабите” не сгреши за 1:1.

В последната минута на добавеното време за първото полувреме Зенит успя да сътвори наистина хубава атака, след която и да отбележи втори гол. Людовик Манин се опита да свали Дани в наказателното поле на Щутгарт, но не последва сигнал на съдията. Атаката продължи, Анюков намери капитанът Тимошчук реализира красиво попадение.

Второто полувреме бе много равностойно, като отново ситуации се създаваха най-вече след грешки в двете защити. Щутгарт показа доста силова игра, като пресираше при всеки удал се период от мача, но не стигна до втори гол.

Така всичко ще се реши на реванша в Германия на 26 февруари.