Ако Зе Роберто иска да се завърне в бившия си отбор Байерн Мюнхен, то той ще трябва да се откаже от националния отбор на Бразилия. Това заяви генералният мениджър на баварците Ули Хьонес.

Зе Роберто игра през този сезон в Сантос, след като прекрати договора си с Байерн по настояване на бившия треньор Феликс Магат, с когото бе в конфликт.

Въпреки това, Отмар Хитцфелд, човекът, който привлече крилото от Леверкузен през 2002, иска да върне „кариоката” отново в Мюнхен.

Хьонес призна, че сделката е почти приключена и Байерн единствено чака Зе Роберто да се откаже от националния отбор.

Според шефовете на клуба, 32-годишният халф е на възраст, в която няма да може да съвместява ангажиментите си между клуба и националната селекция и няма да има достатъчно време за почивка.

„Ние се споразумяхме с Зе Роберто за двугодишен договор, но все още трябва да доуточним някои дребни въпроси”, заяви Хьонес.

„Нашето мнение е, че не е добре за играч, който вече е на такава възраст да лети

хиляди километри 5 или 6 пъти в годината”.

„През следващия сезон ще бъдем под голямо напрежение и се нуждаем от пълна концентрация, особено от играчи от неговия калибър. Надяваме се, че Зе ще реши да се фокусира единствено върху Байерн Мюнхен и да прекрати кариерата си в националния отбор”, допълни Хьонес.