Привържениците на Шалке показаха, че не са никак доволни от факта, че Мануел Нойер няма да продължи договора си с клуба и най-вече от това, че новият му отбор почти сигурно ще се казва Байерн Мюнхен.

Въпреки че Нойер продължава да бъде подкрепян по трибуните, стана ясно, че фенклубът “Ultras GE”, в който самият вратар членува, е решил да изключи Нойер от организацията.

От фенклуба обосноваха решението си с отворено писмо: “Решението на Мануел разстрои много от нас. Той ни доказа болезнено, че не трябва да възлагаме надеждите си прекалено много на играчите. Трябва да разглеждаме играчите като това, което почти всички те са, професионални спортисти, които временно носят кралскосинята фланелка”.

“Никой не го е карал да премине в друг отбор в Бундеслигата. Един трансфер в чужбина щеше да бъде приет по друг начин от повечето фенове, но не и трансфер в Байерн, в спортния конкурент на Шалке. Той ще ни открадва точки, ще играе срещу нас за титли и успехи. Само той е отговорен. Не, Мануел, човек не прави такова нещо, когато носи Шалке в сърцето си”.

“Извън въпрос е, че неговото членство ще бъде премахнато, за което сме го информирали”, завършва съобщението от фенклуба.