Германският футболен съюз (ГФС) започна разследване на инцидентите, провокирани от привържениците на Херта (Берлин) по време на мача им с Борусия (Дортмунд) в събота.

Дисциплинарната комисия днес изпрати писма и до двата клуба, с които иска техните становища за проблемите, които се разиграха на стадиона. Запалянковците от Берлин се сбиха с полицията в самото начало на мача заради издигнат от тях транспарант, а в резултат на сблъсъците 45 човека бяха ранени и приети за лечение с различна степен на травми.

Инцидентът отново стартира дебата за допускането на пиротехника на стадионите, поведението на публиката, контрола върху това и упражняването на превенция.

В съвместно изявление на феновете от Дортмунд и Берлин беше заклеймено поведението на полицията и обвинени именно служителите на реда за проблемите и безредиците. Но спортният директор на Херта Михаел Преец не е съгласен с това.

"Странно, много странно е да разбера всичко това. Някой да ми обясни как провокира насилие и след това очаква полицията да си стои на местата и да не реагира, казва Преец.

45 фена от Берлин са контузени, 10 от които в резултат на нахлуването на полицията в сектора. Шестима от полицаите също са контузени.

Десетки ранени при безредици на футболен мач в Германия