Любимецът на Сектор Б Гара Дембеле бе замесен в уникално куриозен скандал в немския си отбор Фрайбург. Съотборникът на малиеца Ясин Абдесадки бе дисциплинарно уволнен от клуба, след като стана ясно, че е откраднал две опаковки шампоан от хотел в Кьолн. Негов съучастник в „кражбата“ пък е бил именно Дембеле.

Нелепата случка се е разиграла на 10 декември, часове преди гостуването на Фрайбург на Кьолн, завършило със загуба 0:4 за Дембеле и компания.

Французинът Абдесадки е изхвърлен от клуба, тъй като е отмъкнал шампоаните от две от стаите в „Amedon Hotel Regent“.

След като от хотела са му съобщили за инцидента, спортният директор на Фрайбург Дирк Дюфнет бе категоричен: „Не можем да приемем това поведение. Това засяга целия клуб.“

Версията на Абдесадки обаче е различна. Според адвоката му Вернер Шуриг, футболистът е искал да се изкъпе, но шишето с шампоан в стаята му било празно, заради което отишъл в съседната стая на съотборниците си Хайко Бучер и Йонатан Шмид и с тяхно знание взел на заем техния шампоан.

В същото време обаче съквартирантът на Абдесадки – Дембеле поръчал на рецепцията два нови шампоана, които в последствие двамата футболисти взели със себе си при напускането на хотела.

„За момчетата това е нормална услуга – както, когато поръчват две шишета кола. За мен е нещо ново, че сапунът и шампоанът струват нещо в хотела...“, сподели адвокатът.

Абдесадки вече е завел дело срещу клуба заради уволнението. Не е ясно, дали за съучастника Дембеле ще има някакви последствия от страна на Фрайбург.