Треньорът на Германия Йоаким Льов забрани на неговите футболисти да говорят за рекордна победа в съботната квалификация срещу Сан Марино в Нюрнберг.

Германия, която заема първо в група Д, заради по-добрата си голова разлика от Чехия и Ирландия, спечели гостуването си в миниатюрната държава през септември с 13:0 и всички си задават въпроса с колко гола разлика ще спечели Бундестима пред своя публика.

Единственото желание на Льов обаче е отборът да спечели шест точки от мача в събота и от домакинството срещу Словакия в Хамбург идната сряда.

„Ние искаме да спечелим срещу Сан Марино и ние ще спечелим” – обяви Льов – „Ние също така искаме да отбележим много голове, но разгромната победа не подлежи на обсъждане.”

Най-голямата победа в историята на германския национален отбор е срещу Русия с 16:0 на Олимпийските игри през 1912 година. В опита си за подобряване на рекордния резултат трикратните световни шампиони ще бъдат без контузения си капитан Михаел Балак, както и без Бастиян Швайнщайгер и Лукас Подолски.

Сан Марино е в дъното на класирането в група Д с девет загуби от девет срещи