Втородивизионният Динамо Дрезден беше лишен от право на участие в турнира за купата на Германия по футбол през следващия сезон, съобщи ДПА.

Решението взе след 7-часово заседание Спортният съд към Германския футболен съюз.

Причина за санкцията стана поредно агресивно поведение на привържениците на отбора след мача за Купата на страната на 31 октомври срещу Хановер 96 като гост.

След загубата с 3:4 след изпълнение на дузпи бесните фенове на Динамо атакуваха запалянковци на домакините и влязоха в стълкновение с полицията. Девет души бяха ранени, а 18 вандали бяха арестувани, на трима от които бяха повдигнати обвинения за нанасяне на телесни повреди.

Тимът от Дрезден първоначално беше наказан да не играе в турнира за Купата на Германия през тази година след подобни инциденти в мача от втория кръг на надпреварата срещу Борусия Дортмунд миналия сезон. Санкцията обаче в последствие беше отменена, а Динамо беше наказан да играе един домакински мач без публика и да плати глоба от 100 хиляди евро.

Хановер пък беше санкциониран със 70 хиляди евро заради поведението на част от запалянковците си след двубоя с Динамо Дрезден.