На 26-годишна възраст Жером Боатенг вече е спечелил почти всичко възможно, за което един футболист може да се бори. Сега обаче защитникът на Байерн Мюнхен използва паузата, за да се погрижи и за слава извън футболния терен.

В момента Боатенг е в Ню Йорк, където е ВИП-гост на концерт на Мери Джей Блайдж. Световният шампион обаче иска да съчетае приятното с полезното. Според вестник "Билд", Боатенг е поканен Зад Океана от рап иконата Джей Зи, а причината е, че двамата имат амбиции да работят заедно.

"Америка е голям пазар. Радвам се, че бях поканен. Искам да видя, какво е възможно тук. Това е част от бизнеса, да видя нови неща, да се запозная с нови хора в Америка, нов пазар. Ню Йорк е страхотен град. Това не е най-лошото място, за бизнес също", споделя Боатенг.

Футболистът е част от мениджърската агенция SAM Sports, която подписа договор за сътрудничество с Roc Nation - американска агенция за артисти, основана именно от Джей Зи, с която договор има и Риана.

Все още не е ясно какво ще правят заедно Джей Зи и Боатенг, но е възможно футболистът да стане рекламно лице на американски марки. Освен това Боатенг може да бъде ползван като посланик на немския футбол и на клуба си Байерн в САЩ.

Баварският колос отвори своя бюро в Ню Йорк преди година, а тази вечер Боатенг ще се появи на шоу мач в китайския квартал, където ще раздава фланелки на Байерн.