Германската правосъдна система очевидно е доста по-гъвкава и изобретателна що се отнася до наложените присъди. В доказателство затова се превърна култово решение на съдийката Карин Юнг, която осъди двама побойници и привърженици на Мюнхен 1860 да пазаруват от фен магазина на Байерн Мюнхен.

Но как се стигна до куриозното решение? Преди местното дерби в Регионаллигата между вторите отбори на Мюнхен 1860 и Байерн, двамата привърженици на 1860 са нападнали фен на баварците, със сила са свалили фенското му яке, както и червената фенска фланелка, след което пред очите му са разкъсали артикулите.

Двамата веднага бяха осъдени по бързата процедура, а първоначалната присъда беше 15 месеца затвор без право на замяна. Карин Юнг обаче е имала друга идея: Ако побойниците поне малко се поставят на мястото на пострадалия, то евентуално могат да намалят присъдата си. Така се стигнало до идеята двамата да напазаруват от фен магазина на Байерн.

Байерн надигра Реал Мадрид и взе домашната си купа

Така привържениците на "лъвовете" посетиха фен шопа на баварците на централната гара в Мюнхен, откъдето напазаруваха артикули за около 200 евро, които след това жертвата на инцидента получи.

Така в крайна сметка двамата успяха да избегнат затвор като получиха съответно по 10 и 12 месеца условни присъди, а освен това в рамките на 3 години няма да имат право да посещават футболни мачове.