Турски месар стана в последните дни хит в Интернет, след като показа особен начин да соли месото.

Нусрет Гьокче реже пържолката на ситни късчета, след което взима щипка сол и специфично „от лакът“ посолява вкусотията.

36-годишният касапин от Анадола, който работи в Германия, стана до такава степен популярен в Instagram, че профилът му събра вече внушителните около 2 милиона последователи.

Въпросният Гьокче намери такива и сред футболистите, като естествено най-ентусиазирани бяха неговите сънародници. Двама от играчите на Байер Леверкузен – Хакан Чалханоглу и Йомер Топлак, дори вече му посветиха празнуване на гол при победата на своя тим с 3:1 над Херта в Бундеслигата.

Но и голяма звезда като вратаря на Байерн Мануел Нойер не пропусна да си направи снимка за спомен с гастарбайтера-месар.

 

Birlik olun dirlik olun baska Turkiye Yok dedi @manuelneuer🇹🇷

Снимка, публикувана от nusr_et (@nusr_et) на

Турските футболисти демонстрираха коронния номер на сънародника им, носещ вече наименованието "salt bae" /б.р. нещо като любимецът на солта/, и посолиха наужким въображаема пържола „от лакът“ /вижте оригинала по-долу/

 

Ottoman steak 🔪

Видеоклип, публикуван от nusr_et (@nusr_et) на