Октоподът Паул, който умря във вторник, няма да бъде забравен още дълго време, става ясно от думите на директора на окенариума в Оберхаузен Sea Life Щефан Порвол. Цитиран от английския вестник Гардиън, директорът заявява, че октоподът Паул ще бъде кремиран и ще му бъде издигнат паметник. Той ще се намира на територията на окенариума. Там ще бъде поставена и урната с пепелта след кремацията на Паул, като по този начин ще бъде оформен малък мемориал в негова чест.

„На някои такива почести за обикновено морско животинче може да се струват странни, но Паул си заслужи подобна популярност, когато беше жив, така че това ще бъде най-правилното решение”, коментира още директорът Порвол. „Успехите в прогнозите по време на Световното първенство го направиха едва ли не най-важният фактор на самото първенство. така че си заслужава славата и след смъртта".

Като допълнение над мястото, където ще бъде поставена урната, ще бъде монтиран и видеоекран със средни размери, който периодично ще излъчва най-добрите моменти от живота на октопода.

Октоподът Паул стана световна звезда с уникалните си прогнози по време на Световното първенство по футбол в Южна Африка това лято. Той даде осем прогнози за мачовете и не сбърка нито веднъж.