В четвъртък, 20 юни, на пазара у нас излиза книгата на Елмар Невелинг, посветена на един от най-добрите футболни треньори на нашето съвремие - Юрген Клоп.

Книжата е на издателство Premium books и е с цена 19 лева.

А ето и няколко интересни цитата на самия Юрген Клоп, които можете да откриете в книгата:

За назначението му като мениджър през 2001-ва: „Няма нищо в живота ми, за което да съм бил по-добре подготвен от това. Вярвам повече в уменията си като мениджър, отколкото като играч“.

За кариерата му като футболист: „За съжаление, когато бях активен футболист, не можех да изпълня добре нещата, които имах като план в главата си. Имах таланта за шестото ниво в Германия и мозък за Бундеслигата, а резултатът от това е, че играх във Втора Бундеслига“.

За активното му преминаване към мечтаната работа: „Разглеждам времето си като професионален футболист като един преходен период, за да стана мениджър“.

За стила на игра на отбора му: „Никой от моите отбори не е играл шах на терена“.

За амбициите му като треньор: „Искам да съм възможно най-добрият мениджър, който мога да бъда“.

За напрежението от двубоя, обръщайки се към тогавашния мениджър на „Шалке 04“ Фред Рутен: „Ако мирише на пот, то това е от мен. Двубоят бе толкова вълнуващ“.

За насладата от висококласен двубой: „Достатъчно време прекарах с лоши мачове – и визирам собствените си“.

За днешната генерация футболисти: „Отношенията с младите не са никак трудни. Аз харесвам футболистите като цяло. По-добре е, когато са млади и слушат, отколкото да са по-опитни и да искат да ми кажат как стават нещата, това е очевидно. Но относно това дали се разбирам с някого или не, въпросът е дали той иска да научи нещо, а не на каква възраст е“.

За големия брой пропуснати възможности при загубата за Суперкупата от „Шалке 04“ през 2011-а: „Не ме вълнуваше тази дискусия и миналата година. Преди година пропуснахме повече шансове, отколкото „Леверкузен“ изобщо успяха да създадат“.

За дебата във връзка с липсата на лидери на терена: „Нури (Сахин) бе далеч от това да е голям характер, когато пристигна в „Дортмунд“. Няма никакъв смисъл да натискаш някого. Предпочитам никой да не говори, отколкото всички да дрънкат глупости“.

За попадение в мач срещу по-слаб съперник за Купата на Германия: „Всеки, който счита, че лош пас срещу Зандхаузен трябва да бъде анализиран по различен начин от такъв срещу „Байерн“, е просто луд“.
За нападателната стратегия на отбора му: „Никой няма нужда да се тревожи, че ще изградим втора стена пред Южната трибуна“.

 


Още за книгата:

1 юни 2019 година е паметна дата в историята на „Ливърпул”. Клубът печели шестия си трофей в Шампионската лига (КЕШ) и е само на един от „Милан” и второто място във вечната ранглиста. С основна заслуга за успеха, разбира се, е треньорът Юрген Клоп. Германският специалист въздига „червените“ от дъното и за три години и половина успява да ги превърне в познатото европейско страшилище. Мърсисайдци правят успешен сезон, като остават на точка от възможността да си върнат първото място и в Англия, където не са печелили титлата вече 29 години.

Тази книга, написана от германския автор Елмар Невелинг и допълнена до финала на Шампионската лига през 2019-а, разказва за пътя, който Юрген Клоп изминава от детските си години до момента, в който се превръща в един от най-харизматичните и обичани треньори в съвременния футбол. Написана изключително увлекателно, тя разкрива трудностите, с които той е трябвало да се справи, както и всички съпътстващи моменти, които обуславят големите му успехи.

Издателство Premium books ви предоставя възможността да се запознаете от първо лице с човека и треньора Юрген Клоп. Специалистът, който промени представите за съвременния футбол и зададе една нова посока в историята на „Борусия” (Дортмунд) и „Ливърпул”.

„Това е енергията на футбола, начинът, по който хората в Ливърпул живеят с тази велика игра, както и всички фенове на „Ливърпул“ по света. Това не е обикновен клуб, това е специален клуб.“
Юрген Клоп

От собственоръчното отхвърляне на приетия ред в германския футбол с „Борусия“ (Дортмунд) до отвеждането на „Ливърпул“ обратно към европейските висини, това е истинската история на Юрген Клоп и неговия футболен гений.

 

„Какво води Юрген Клоп, каква е тайната на неговия успех и как стана един от най-добрите треньори в света? Книгата на Елмар Невелинг ни дава всички отговори.“

Goal.com

 

„Вълнуващ анализ на истинската и силна личност, харизматичен, неотразим и интелигентен тактик.“

Томас Хелмер