Интересен казус се разигра във финалиста за Купата на Германия Айнтрахт Франкфурт. Един от играчите на тима - Гийермо Варела - беше изваден от състава за финала с Борусия Дортмунд и му беше обявено да си търси нов отбор, защото... си направил татуировка. 

Играчът е във Франкфурт под наем от Манчестър Юнайтед. Ръководството имаше намерение да го ангажира за постоянно, като активира клаузата в договора му. Но спортният директор Фреди Бобич, който преди време заемаше такава длъжност и в българския Черноморец, му е обявил, че трябва да си тръгва заради това деяние. 

Причината е, че лично бившият германски национал му е забранил да прави рисунката по тялото си, но младият футболист не се съобразил с това. И сега е без отбор, тъй като и Манчестър Юнайтед не го иска в състава си. 

"Това, което направи Варела, не се вписва във философията на клуба ни. Затова пътят му с Айнтрахт приключва тук. Мислехме да го ангажираме за постоянно, но това вече не е опция пред нас и може да прави, каквото си иска и където си иска", сподели Бобич.