Ули Хьонес вече влезе в затвора Ландсберг, където трябва да излежи своята присъда за укриване на данъци. Немският вестник „Билд“ разкри подробности от условията, с които бившият президент на Байерн Мюнхен ще трябва да живее.

В затвора Хьонес ще трябва да се справя без своя мобилен телефон, а цената на бижутата по него като часовник не трябва да надвишават 150 евро.

Той ще може да се абонира за вестници като от Байерн са се заели с това да му изпращат всичко най-интересно от пресата.

Хьонес ще трябва да работи в затвора като най-вероятно ще се „уреди“ с място в библиотеката или в кухнята. Посещенията от близките му хора няма да са много чести, тъй като затворниците имат право само на две посещения на месец от по два часа като посетителите могат да бъдат до трима души.

А как ще протича денят на Хьонес? Събуждане в 5.50, закуска в 6.20, работният ден стартира в 7, обедната пауза е от 11 до 12, а в 15.30 затворниците приключват с работата. След вечеря, между 17 и 19 часа Хьонес ще може да се разхожда свободно из двора на затвора. В 19 затворниците вече трябва да бъдат по килиите си.

Все пак има и някои добри новини за бившия бос на Байерн. Най-вероятно на този режим той ще прекара само първите три месеца, след което ще има възможност да работи извън затвора и да се връща в него само през нощта. Освен това експертите смятат, че той ще бъде освободен след излежаване на половината от присъдата си, която е 3,5 години.

В затвора има и обществена телевизия, така че Хьонес ще може да наблюдава мачовете от Световното първенство.