Младият талант на Вердер Бремен Месут Йозил е една от звездите на Германия на Мондиал 2010, и естествено интересът към него скочи многократно след силните игри в ЮАР. На опашката за услугите му вече се наредиха Барселона, Реал Мадрид, Интер и Арсенал.

Спортният директор на Вердер Бремен Клаус Алофс обаче е категоричен, че клубът не възнамерява да се разделя със своя полузащитник това лято.

„Трансферите наистина са един от основните ни източници на приходи, но и също така трябва да преследваме и спортните си цели. Имаме да играем квалификации в Шампионската лига, и ни трябва добър отбор, за да успеем в Европа,” заяви Алофс преди „Билд”.

„Настоящият контракт на Месут изтича през 2011-та година, и ние искаме той да остане при нас и в бъдеще. Естествено, ако той откаже да подпише нов договор, няма да пръскаме луди пари, за да го задържим. Може да остане при нас само докато изтече сегашният му договор,” добави босът на Вердер. „Предпочитаме да не го пускаме със свободен трансфер, но това е една от възможностите. Засега Месут остава при нас.”