Втородивизионният Аугсбург разби елитната група и се класира за полуфинал в турнира за Купата на Германия. Борещият се за промоция в Първа Бундеслига отбор се наложи с 2:0 над Кьолн в четвъртфинална среща. Сериозна роля за резултата имаше и реферът Торнстен Кинхьофер, който изгони трима футболисти на Кьолн, първият още в 30-та минута. Постепенно, в 68-та гостите вече бяха само девет на терена, а последните пет минути ги доиграваха в скромна осемчленна формация. Аугсбург вече има шест домакински победи поред.

Още във втората минута Михаел Тюрк бе точен за домакините, а Нандо Рафаел покачи на 2:0 в 86-та. В предостатъчното време между тези два гола Кьолн търсеше всячески изравняването, но след изгонването на Адил Чичи през първото полувреме, и Лукаш Подолски двайсетина минути след началото на второто, каузата на гостите изглеждаше обречена.

Не много лесна се оказа и задачата на Шалке срещу третодивизионния Оснабрюк. „Кралскосините” успяха да се наложат само с 1:0 като гост, с попадение на Кевин Курани в 59-та минута.

Полуфиналите ще се играят на 23 и 24 март, а за тях по-рано се класира и Вердер Бремен. Финалът е на 15 май в Берлин.