Истински вулкан от недоволство изригна в немските медии по повод неубедителните изяви на Йенс Леман във вчерашния двубой на Бундестима срещу Австрия (3:0).

Въпреки че запази мрежата си суха, Леман се запомни с редица неубедителни изяви, с които отново повдигна въпроса, дали ще бъде във форма за Европейското първенство. Немецът е твърда резерва в своя клубен отбор Арсенал и няма да има нужната игрова практика за предстоящата надпревара на Стария континент.

В немските медии вече се спрягат слухове за евентуалното завръщане в Бундестима на Оливер Кан, който след Световното първенство сложи край на кариерата си в националния отбор.

Бившите вратари на националния отбор Тони Шумахер и Ули Щайн също се включиха също открито разкритикуваха Леман за начина му на игра във вчерашния мач.

„Като вратар не можеш да играеш само веднъж в месеца за националния отбор, трябва да играеш постоянно. За съжаление Леман реши да не се мести”, заяви Тони Шумахер. „В Германия имаме достатъчно добри вратари. Ако Льов сложи на вратата Роберт Енке, това няма да му създаде главоболия”.

„Мисля, че причината за неговата несигурност във Виена е ситуацията в Арсенал. За един вратар игровата практика е много по-важна, отколкото при полевите играчи”, смята пък Ули Щайн.