Прехвалените португалци удариха греда в буквалния и преносния смисъл на 1/4-финалния им двубой в Базел. Много хора им повярваха след мачовете в група А на Евро 2008. Сколари дори успя да накара феновете да мечтаят за евротитла. И иберийците пощуряха.

Дори отборът си позволи да играе с резервите срещу Швейцария в третия мач от групата и…загуби. Дали пък там не сбърка бразилският наставник на Португалия. Може би наруши ритъма на титулярите и срещу Германия те не бяха същите.

В Базел се видя за пореден път, че португалците трудно печелят важен мач. Като прибавим и проливния дъжд , който изравни техническите възможности на двата отбора, останаха и неразкритите възможности на португалските звезди.

Особено големи бяха очакванията, свързани с Кристиано Роналдо. Хората се чудеха това същият този футболист ли е, който блести в Манчестър Юнайтед, Високият ръст на немците им даде допълнително предимство.

И какво стана? Всички играят футбол, а накрая печели Германия. Португалците се пуснаха от хорото, да му мислят останалите, които ще срещнат Бундестима по пътя към евротитлата.

снимки: Gong.bg