Отборът на Волфсбург постигна трудна победа над Кьолн в последен мач за двата тима през 2014 година. „Вълците“ се наложиха с 2:1, но трябваше да обръщат изцяло резултата, след като позволиха на гостите да излязат напред. Така след спечелените точки Волфсбург намали преднината на лидера Байерн на 11 точки.

„Козлите“ успяха да поведат в резултата малко изненадващо още в 11-ата минута. Защитникът Доминик маро се озова на точното място и с премерен удар преодоля вратаря на домакините.

Домакините обаче реагираха почти мигновено и след петминутен натиск изравниха. Бас Дост се възползва от прецизен пас на Юнг и направи 1:1. Въпреки набързо разменените голове, в оставащите минути до края на първата част двата тима изпитваха сериозни трудности пред противниковата врата.

Двубоят продължи в същото русло и през втората част, а развръзката в мача дойде едва в 78-ата минута, когато Налдо оформи крайното 2:1 и подари трите точки на своите.

Тимът на Волфсбург завършва 2014 на второто място в Първа Бундеслига с актив от 34 точки. Лидерът Байерн е с 45, а третият Байер Леверкузен – 28.