Волфсбург уволни старши треньора си Стив Макларън заради слаби резултати. От германския футболен клуб съобщиха, че първият отбор ще бъде воден от Пиер Литбарски, който до момента бе помощник на Макларън.

Волфсбург, който е шампион на Германия за 2009 година, се намира на 12-о място в Първа Бундеслига с актив от едва 23 точки.

Миналия уикенд вълците загубиха с 0:1 от Хановер, като най-интересният момент в мача бе 10 минути преди края, когато вълците получиха дузпа и Диего на своя глава я изпълни, въпреки че за изпълнител бе определен Патрик Хелмес.

Бразилецът пропусна и това доведе до загуба на Волфсбург, а очакванията са Диего да бъде глобен със 100 000 евро за своеволната си проява.

През сезон 2009/2010 Стив Макларън изведе Твенте до титлата в Холандия и след това премина във Волфсбург, но случаят с Диего показва, че дисциплината в немския тим едва ли е била на необходимото ниво.

Английският специалист изкара две успешни години в отбора от холандското градче Еншеде, а преди това изненадващо не успя да класира националния тим на Англия на Евро 2008.