Борусия Дотмунд се изправя срещу Волфсбург във финала на Купата на Германия на 30-и май в Берлин от 20 часа. Двубоят можете да проследните в Gong.bg и по телевизия Нова Спорт.

Мачът ще е последен за треньора Юрген Клоп начело на Борусия и надеждите на привържениците на отбора са той да бъде изпратен с трофей, след седемте години, които бе начело на състава. С тима от Дортмунд Клоп спечели две титли на Германия и една Купа, като достигна и до финала в Шампионската лига през 2013-а година.

Отборът на Волфсбург обаче може да развали плановете на Клоп и компания. Тимът завърши като втори в Бундеслигата и от двата мача с Борусия през сезона има равенство 2:2 и победи с 2:1.

Спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс вярва, че отборът може да спечели трофея. „В добра ситуацията сме и не сме под напрежение. Вярвам, че напрежението е по-голямо в лагера на Борусия. Ясно е, че искаме да спечелим след като сме стигнали до финала“, заяви Алофс и добави:

„Това не е финалът на Клоп. Това е мач между Волфсбург и Борусия.“

Единственото участие до тук за Волфсбург във финала на турнира за Купата на Германия е през 1995-а, когато тимът губи с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах.