Отборът на Волфсбург препъна претендента за титлата в Германия – РБ Лайпциг, след като двата отбора завършиха при нулево равенство.

Домакините от Долна Саксония създадоха повече шансове за гол, въпреки че владееха топката само около 30% от времето.

Лайпциг не оправда очакванията и намери очертанията на съперниковата врата едва 3 пъти за целия мач и съвсем логично не вкара гол. Звездата на гостите – Тимо Вернер остана на пейката и влезе едва в 60-ата минута, но и той не помогна на съотборниците си, за да стигнат до така ценните 3 точки.

По този начин тимът на Лайпциг събра 50 пункта и остава на 2 зад Байерн Мюнхен, който обаче утре приема Аугсбург. Отделно от това още тази вечер Борусия Дортмунд може да се намести на второто място, ако надвие Борусия Мьонхенгладбах като гост.

 

В други срещи от 25-я кръг Байер Леверкузен срази у дома Айтрахт Франкфурт с 4:0 след попадения на Кай Хаверц в 4-ата минута, Карим Бейараби в 14-ата, Паулиньо в 49-ата и отново в 55-ата.

Шалке 04 и Хофенхайм завършиха 1:1 в Гелзенкирхен, след като Маккени откри в 20-ата минута за домакините, но Баумгартнер донесе точката за Хофе в 69-ата минута.

Херта и Вердер Бремен си спретнаха голово шоу с 4 гола в Берлин. „Бременските музиканти“ поведоха с 2:0 до 6-ата минута, благодарение на Саргент и Клаасен, но Старк върна столичани в играта още преди почивката преди Матеус Куня да изравни в 60-ата минута.

Фрайбург от своя страна победи с 3:1 Унион Берлин. Салай даде преднина на домакините в 34-ата минута, а Гюнтер покачи на 2:0 в 55-ата. Само 6 минути по-късно обаче Андерсон намали, но в 82-ата минута Кох реши всичко с трети гол за Фрайбург.