Кайзерслаутерн постигна изключителна важна победа с 2:0 при домакинството си на Санкт Паули в мач от 32-я кръг на Първа Бундеслига.

Българският нападател в състава на „червените дяволи” Илиан Мицански остана на резервната скамейка и не се появи в игра.

Домакините поведоха в 29-та минута, когато Йенсен центрира в наказателното поле на Санкт Паули, където Тиферт с глава бе точен за 1:0.

В 69-та минута Тиферт центрира от корнер в наказателното поле на гостите и Абел засече топката с глава и я прати във вратата на Пике за 2:0.

След тази победа Кайзерслаутерн вече има актив от 40 точки и се намира на единадесето място, докато Санкт Паули се сбогува с Първа Бундеслига, след като остана на последната осемнадесета позиция с 29 точки.

В друг мач от кръга Волфсбург постигна трудна победа с 1:0 при гостуването на Вердер Бремен и по този начин „вълците” се измъкнаха от зоната на изпадащите.

Единственото попадение падна в 22-та минута, когато при разбъркване в наказателното поле на Вердер най-съобразителен се оказа Саша Ритер, който вкара за 0:1.

По този начин Волфсбург се измъкна от зоната на изпадащите, след като има актив от 35 точки и се изкачи на четиринадесето място, докато Вердер остана на дванадесета позиция с 38 точки.