Една от приятните изненади в Бундеслигата, отборът на Волфсбург, остава в битката за титлата в немското първенство, след като в първи мач от 24-тия кръг „вълците” победиха с 4:3 закъсалия отбор на Шалке.

По този начин Волфсбург излезе на второ място, с точка зад лидера Херта, който има мач по-малко и с три пред преследвачите Байерн, Хофенхайм и Хамбургер. Шалке пък остана осми с 37 точки и с все по-намаляващи шансове за участие в евротурнирите догодина.

В герой за „вълците” се превърна Графике, който вкара три гола и подаде за четвъртия за своя тим.

Резултатът бе открит още в 9-тата минута, когато националът на Германия Хайко Вестерман даде предимство на гостите след пас на Джърмейн Джоунс и точен удар с десния крак.

В 26-тата минута Графите реализира дузпа, отсъдена за фаул на Кръстаич срещу самия него. Един Дзеко даде преднина на домакините в края на полувремето, когато засече перфектно центриране отдясно на Графите.

Бразилецът вкара втория си гол в мача в 74-тата минута, когато вкара за 3:1. Джърмейн Джоунс върна надеждите на гостите само 2 минути по-късно.

Отново Графите обаче прекърши Шалке в 84-тата минута, когато стигна до своя хеттрик. Кевин Курани оформи крайното 4:3 в даденото от съдията продължение.