Отборът на Волфсбург вече няколко дни се подготвя в Южна Африка. Шокът от смъртта на Жуниор Маланда обаче е все така видим. Футболистите изпълняват задълженията си, но тъгата продължава да ги съпътства.

Поради тази причина от ръководството на "вълците" взеха реение да назначат поне временно психолог, който да бъде до играчите.

Въпросният специалист е професор Д-р Андреас Марловитс. Той вече има подобен неприятен опит, след като бе назначен в Хановер 96 през 2009-а след самоубийството на Роберт Енке.

Двата случая обаче са коренно различни според боса на Волфсбург Клаус Алофс: "Оценявам случаите като напълно различни. Няма паралели."

Марловитс вече е в лагера на тима в Южна Африка, а играчите използват възможността да поговорят с него. "Футболистите го приемат. Искаме да работим още по това. Наше задължение е да им предложим тази възможност. Необходимо е да се справим професионално със ситуацията."

Първоначално Марловитс ще бъде с тима по време на тренировъчния лагер като не е ясно, дали ще остане и след това с "вълците".