С десет души Волфсбург удържа 1:1 на собствен терен срещу Айнтрахт (Франкфурт) в среща от 28-ия кръг в Бундеслигата. Мачът противопостави двамата новоназначени треньори на двата състава- Феликс Магат на "вълците" и Кристоф Даум на отбора на Айнтрахт. Волфсбург остава на 16-о място с 28 точки, на 2 след Щутгарт- заемащ 15-ото спасително място. Не е кой знае колко по-спокойно и за отбора на Айнтрахт, който се намира на 13-а позиция с 32. Все пак в зоната на директното изпадане остават съставите на Санкт Паули с 28 и на Борусия (Мьонхенгладбах) с 23, докато 16-ата позиция изпраща на бараж срещу 3-ия от втора лига.

Вратарят на домакините Диего Беналио отрази далечен удар, но не успя да се справи с притичалия Александер Майер, който в 59-ата минута изведе гостите от финансовия център напред в резултата.

Защитникът Симон Кяер опита да изчисти, но само довкара топката в мрежата. Отборът на Волфсбург, който и преди това имаше шансове за попадение, все пак се разписа в 85-ата минута чрез Марио Манджукич, който засече центриране на бразилеца Диего.

14 минути по-рано германският национал Арне Фридрих беше отстранен от игра за втори жълт картон, след като реферът преди това не санкционира с дузпа негова интервенция в наказателното поле.

Магат се завърна във Волфсбург, когото изведе до титлата през 2009-а година, само два дни след уволнението си от Шалке'04. Този път той има трудната задача да спаси състава от изпадане, а Кристоф Даум замени Михаел Скибе на поста в Айнтрахтна 23-и март. За Даум, който има огромен опит в Бундеслигата, това е първи престой в клуба от Франкфурт.