Вердер Бремен – Байер Леверкузен ще е финалът за Купата на Германия. Това стана ясно, след като в изключително драматичен полуфинал „бременските музиканти” отстраниха Хамбургер след изпълнение на дузпи. В главен герой за Вердер се превърна вратарят Тим Вийзе, който спаси 3 от 4-те изстрела от бялата точка на футболисти на ХСВ и по този начин на практика сам класира своя отбор за решителния мач за трофея.

На стадиона в Хамбургер гостите от Бремен започнаха мача по-добре и още в 11-тата минута поведоха от резултата. Йаролим фаулира Пизаро на границата на наказателното поле, от където Диего стреля перфектно към вратата на Франк Рост. Опитният вратар със сетни усилия изби топката, но тя попадна в Пер Мертезакер, който без проблеми вкара за 1:0.

Резултатът бе изравнен в 67-та минута. Топката попадна отдясно на наказателното поле в Ги Демел, който от 16 метра стреля към Вийзе. Стражът на Вердер само успя да отклони топката, която бе довкарана от голаджията Ивица Олич.

Въпреки многото положения, нов гол така и падна до края на мача. Давид Яролим бе изгонен в самия край на редовното време за груб фаул и така остави своите съотборници с човек по-малко за продълженията.

Въпреки численото си превъзходство, гостите не можаха да се възползват и така се стигна до дузпи. Там обаче „бременските музиканти” бяха напълно безпощадни.

Матайсен и Писаро вкараха първите дузпи за своите отбори, след което дойде времето на Тим Вийзе. Вратарят на Вердер спаси последователно ударите на Боатенг, Олич и Янсен, а в това време Йозил и Фрингс бяха точни за Вердер. Така след 3:1 при дузпите тимът от Бремен се класира за финала, където ще се изправи срещу Байер Леверкузен, победил във вторник Майнц с 4:1 след продължение.

Интересното е, че това е едва първият от четирите мача между двата отбора в предстоящите 19 дни. Те ще играят един срещу друг в полуфинал за Купата на УЕФА, а имат и мач за Бундеслигата.