Байерн Мюнхен продължава с безобразното си представяне и след като преди няколко дни отпадна от борбата за купата на Германия, днес баварците претърпяха ново поражение, този път в Първа Бундеслига. Футболистите на Луис Ван Гаал паднаха с 1:3 като гост на Хановер и са на път да останат извън местата даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Абделу откри за домакините още в 16-ата минута на мача, като този резултат се запази до края на първата част. Второто полувреме започна с нов домакински натиск, който доведе ново попадение във вратата на Байерн. Той дойде в 51-ата минута и бе дело на Рауш. Четири минути по-късно Ариен Робен успя да върне един гол, с което върна надеждите на гостите. В 63-ата минута обаче Хановер отново направи преднината си два гола с гол на Пинто. Всичко в срещата на практика приключи в 73-ата минута, когато Брено получи червен картон и остави своите с човек по-малко на терена.

В друг мач от този кръг Борусия Мьонхенгладбах надделя с 2:0 над Хофенхайм, а Нюрнберг разби с 5:0 тима на Санкт Паули. Шалке, който отстрани Байерн от полуфиналите на турнира за Купата на Германия, загуби Шалке като гост с 0:1.

По-рано днес пък лидерът във временното подреждане Борусия победи минимално с 1:0 Кьолн и направи преднината си на върха 15 точки.