Отборът на Фортуна Дюселдорф остава непобеден в Първа Бундеслига, след като в мач от 6-я кръг на шампионата завърши 2:2 като домакин на Шалке 04. Тимът от Флингерн записа четвърто равенство от началото на сезона, но в актива си има и две победи.

Преди този мач, отборът дори нямаше инкасиран гол, но още преди почивката Шалке 04 вече водеше с 2:0. След 463 минути игра в Първа Бундеслига, Фортуна Дюселдорф все пак бе пробит. Отборът не бе допуснал нито един гол от началото на сезона и след влизането си в елита.

В 14-та минута Клаас Ян-Хунтелаар овладя топката отдясно по атаката, проправи си път сред защитата и стреля за 1:0.

Само 6 минути по-късно гостите увеличиха преднината си. След центриране от фаул, Жозел Матип засече топката с глава за 2:0.

Въпреки доброто начало и създадените положения от Шалке в началото на второто полувреме, Фортуна Дюселдорф успя да върне едно от попаденията в 48-та минута. След центриране от корнер, токата тупна в наказателното поле между наситената защита на гостите, но Дани Шахин успя да се възползва и намали на 1:2.

В 72-та минута отново 23-годишният Дани Шахин наказа Шалке 04. След наложен натиск и центриране отдясно, роденият в Украйна нападател с глава прати топката неспасяемо в мрежата на гостите.

За първи път през този сезон домакините имаха шанс да напълнят собствения си стадион след изтърпяното наказание на тима заради инцидентите с привърженици в мача за влизане в Първа Бундеслига.

След поделените точки Шалке 04 заема 3-а позиция с 11 точки, докато Фортуна Дюселдорф е непосредствено след тях с 10 пункта, колкото и Хановер.


Huntelaar vs Dusseldorf by rrmisas


Gol de Matip by rrmisas