Назначението на Гертян Вербеек за старши треньор на Нюрнберг така и не донесе очакваната първа победа за сезон 2013/2014 в Бундеслигата, а тимът му с доста късмет стигна до 1:1 като гост на Щутгарт. Двубоят, който откри 10-ия кръг, премина изцяло под диктовката на „швабите“, но един куп пропуски пред вратата на Рафаел Шефер донесоха само трето поредно равенство.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЯТА - ТУК!

Иначе стартът за домакините бе повече от летящ. Още в 3-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа и щатният голаджия Ведад Ибишевич бе точен. В 6-ата минута обаче груба грешка в отбрана позволи на Тимъти Чандлър да изведе Йосип Дрмич сам срещу Свен Улрайх по диагонала. Швейцарецът изчака до последно и стреля между краката на стража, а топката се удари последователно в двете греди, преди да се оплете в мрежата за 1:1.

Щутгарт натисна оттук до края и в 23-ата минута Ибрахима Траоре бе много близо до втори гол, но нацели страничния стълб.

В края на първото полувреме Мартин Харник направи непростим пропуск, след като от няколко метра с глава не успя да уцели вратата на застиналия Шефер. Австриецът бе изпуснат при центриране от фаул и опита да стреля в долния десен ъгъл, ала кълбото прелетя на сантиметри покрай гредата.

Второто полувреме се разви по сходен начин, като Ибишевич и компания се скъсаха да пропускат. В 82-ата минута пък и Шефер се отчете със страхотно спасяване на шут, отправен от Тимо Вернер. В самия край Александру Максим можеше да реши всичко, след като бе намерен сам в наказателното поле и стреля, но защитник на Нюрнберг изби от голлинията.

Така Щутгарт се изкачи до 6-ото място с 13 точки, колкото имат Борусия Мьонхенгладбах и Хановер. Нюрнберг пък остава 16-и, или иначе казано – първи под чертата – със седем точки (от 7 равенства в първите си 10 мача).