Шалке 04 разби гостуващия Вердер Бремен с 5:0 в мач от 17-ия кръг на германското футболно първенство, а в герой за домакините се превърна вездесъщият раул, който наниза хеттрик. Така възпитаниците на Хууб Стевенс записаха трети пореден успех в Бундеслигата и завършиха есенния полусезон на трето място с 34 точки. Лидер е Байерн с 37 точки, пред шампиона Борусия Дортмунд с 34 точки.

"Сините" от Гелзенкирхен вгорчиха 30-ия рождения ден на вратаря на гостите Тим Вийзе, а испанският нападател Раул се отличи с хеттрик. Раул откри резултата в 16-ата минута. Хосе Мануел Хурадо центрира от корнер, Клаас-Ян Хунтелаар засече с глава, Вийзе успя да избие, но право в краката на испанеца, който отблизо направи 1:0.

Раул удвои четири минути по-късно. Той беше изведен в чиста позиция от Хунтелаар и с левия крак прати топката за втори път в мрежата на Вийзе. До почивката домакините продължиха да доминират, но Теему Пуки и Хунтелаар не успяха да преодолеят стража на Вердер от изгодни позиции.

През втората част Шалке не даде особени шансове на съперника. В 63-ата минута Раул се разписа с глава с десетия си гол за сезона в първенството след центриране на Кристиан Фукс.

Четири минути по-късно Кирякос Пападопулос също с глава направи 4:0 след пас от дясно на Хурадо. В 70-ата минута Хунтелаар беше изведен в чиста позиция от Марко Хьогер и вкара пети гол за Шалке.


szólj hozzá: S5-0W