Преследвачите на лидера в Първа Бундеслига Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд, Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт допуснаха грешки в мачовете си от 14-я кръг на германското първенство.

Борусия Дортмунд изпусна трите точки, след като завърши 1:1 при домакинството на новака Фортуна Дюселдорф.

Шампионите на Германия контролираха изцяло ситуацията на терена през първото полувреме, но пропуски направиха Левандовски, Ройс и Сантана.

Борусия Дортмунд поведе с 1:0 в 45-та минута, когато Кевин Гроскрьоц подаде към Якуб Блашчиковски, който не пропусна да се разпише, пращайки топката във вратата на Гифер.

През второто полувреме играчите на Борусия Дортмунд продължиха да играят по-добре и да създават повече опасности пред вратата на Фортуна.

Гостите обаче стигнаха до изравнителен гол в 78-та минута, когато Роби Крузе подаде към Щефан Райзингер, който засече топката с глава и я прати във вратата на Борусия Дортмунд.

Фортуна завърши мача с човек по-малко, след като Иван Пауревич бе изгонен за втори жълт картон в 87-та минута.

В заключителните секунди на срещата играчите на Борусия Дортмунд не успяха да стигнат до победен гол въпреки натиска, който наложиха.

По този начин Борусия Дортмунд остана на второ място във временното класиране преди останалите мачове от кръга, като отборът е на осем точки зад лидера Байерн.


szólj hozzá: Dortmund vs Dusseldorf 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

Шалке 04 загуби с 1:3 при гостуването си на Хамбургер.

Домакините стигнаха до два бързи гола в началото на второто полувреме, когато първи Бейстер бе точен в 52-та минута, а Рудневс удвои преднината на Хамбургер в 65-та минута.

Хунтелаар намали пасива на Шалке 04 в 81-та минута, но „кралскосините“ не успяха да направят нищо повече.

Хамбургер подпечата победата си с гол на Милан Бадей от дузпа в първата минута на даденото от съдията продължение на мача.

Шалке остана на трета позиция, но е на десет зад лидера Байерн Мюнхен.


szólj hozzá: Dortmund vs Dusseldorf 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

Айнтрахт Франкфурт загуби с 1:3 от Майнц, а Хановер победи с 2:0 Гройтер Фюрт.