Фаворитите за титлата в Бундеслигата Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд постигнаха победи в мачовете си от 19-тия кръг на първенството и по този начин продължават борбата на върха с равен брой точки.

На „Алианц Арена“ баварците победиха Волфсбург с 2:0, а успехът не дойде никак лесно. До 60-а минута домакините бяха по-активният отбор, но така и не намираха пътя към вратата на „вълците“. След час игра това успя да направи голмайсторът на тима Марио Гомес. Той стреля с глава след центриране на Кроос, топката срещна гърба на Лопес и се върна в Гомес, който при добавката бе безгрешен и вкара за 1:0.

До края на мача Байерн спокойно задържаше крехката си преднина, а в последните секунди на двубоя стигна и до втори гол. Резервата Ивица Олич бе изведен отляво на вратата и майсторски прехвърли излезлия напред Диего Беналио. Бранител на Волфсбург успя да избие от голлинията, но топката щастливо се удари в Ариен Робен и попадна във вратата за крайното 2:0.

Шампионите от Дортмунд нямаха особени трудности срещу Хофенхайм и победиха с 3:1. Още до почивката резултатът бе 2:0 след попадения на Шинджи Кагава и на Кевин Гроскройц. В 53-а минута Кагава вкара втория си гол в мача, с което съвсем уби интригата в двубоя. Гостите успяха единствено да стигнат до почетно попадение, дело на Фабиан Джонсън в 67-а минута.

В класирането Байерн продължава да е лидер с 40 точки, колкото има и Борусия, но с по-лоша голова разлика. По-късно Шалке гостува на Кьолн и при победа също ще събере актив от 40 точки.

Всички резултати от изиграните мачове в Бундеслигата в събота:

Аугсбург – Кайзерслаутерн 2:2

Байерн – Волфсбург 2:0

Борусия Дортмунд – Хофенхайм 3:1

Херта – Хамбургер ШФ 1:2

Вердер Бремен – Байер Леверкузен 1:1