Борусия Мьонхенгладбах удари с 3:0 Кьолн като гост и задмина Байерн Мюнхен на върха в класирането в Бундеслигата.

Майк Ханке изведе гостите напред в 20-ата минута, а в 30-ата Хуан Аранго покачи на 2:0 и смълча 50 000 зрители, изпълнили до краен предел РейнЕнерги Щадион, като реши всичко в двубоя от 14-ия кръг след само половин час игра.

Мьонхенгладбах направи успеха си класически две минути след почивката, когато Ханке отбеляза втория си гол в срещата.

ВИДЕО: Нов сензационен водач оглави Бундеслигата

източник: снимки: Reuters

Малко изненадващо сред голмайсторите за Борусия не бе 22-годишният новоизлюпен германски национал Марко Ройс, който в последните три мача на черно-белите заби цели 7 гола.

Първото място на Борусия Мьонхенгладбах във временното класиране се смята за истинска сензация в Германия, тъй като преди само 6 месеца тимът на Люсиен Фавр игра плейофи за оставане в Бундеслигата, след като завърши миналия шампионат на незавидното 16-о място от 18 отбора.

Все пак Байерн може да се върне на върха в подреждането, ако в неделя не загуби при гостуването си на Майнц 05. Шампионът Борусия Дортмунд също може да излезе начело, ако в събота от 16:30 победи големия си съперник Шалке 04 в дербито на Рур.

Борусия Мьонхенгладбах е 6-ият най-титулуван клуб в Германия с 5 спечелени титли. За последно обаче тимът е ставал шампион през далечната 1977 година. И 5-те титли на Борусия М са спечелени в периода 1970-1977 година, когато отборът бе пълен хегемон в Бундеслигата, а освен това игра финал за КЕШ, загубен от Ливърпул през 1977-а и спечели 2 пъти Купата на УЕФА през 1975 и 1979 година.