Националният отбор на Германия е известен с непримиримия си дух и знаменитите си обрати, но в мача срещу Швеция, „тре кронур“ влезе в ролята на Бундестима и направи сензационен обрат. Немците водеха с 4:0, но с 4 гола в последния половин час на мача шведите шокиращо стигнаха до равенството 4:4 насред Берлин.

Мачът в Берлин започна съвсем спокойно за Бундестима, който набързо до 15-а минута поведе с 2:0 след два гола на Мирослав Клозе, който продължи да се приближава до головия рекорд на Герд Мюлер.

В 39-а минута пък Пер Мертезакер вкара след разбъркване в наказателното поле за 3:0 и изглеждаше, че мачът отива към поредна безпроблемна победа за момчетата на Йоги Льов.

През второто полувреме доминацията на домакините продължи и в 56-а минута Месут Йозил вкара четвърти гол след прецизен диагонален удар в далечния ъгъл от около 12 метра.

Поредният гол явно разконцентрира немците, които решиха, че са спечелили срещата, но не така мислеха шведите.

В 62-а минута Златан Ибрахимович се възползва от добро центриране на Ким Шелстрьом и с глава вкара попадение, което сякаш бе почетно за неговия отбор.

Само 2 минути по-късно обаче гостите вкараха и втори гол, дело на Микаел Лустиг, който реализира от малък ъгъл и след лоша реакция на Мануел Нойер.

Двата бързи гола окрилиха шведите, които се втурнаха в атака и така се стигна до 76-а минута, в която след асистенция на Кацаниклич Йохан Елмандер вкара трети гол.

В оставащите минути на мача шведите обградиха вратата на Нойер, а усилията им сензационно доведоха до изравнителен гол. Расмус Елм се превърна в големия герой, след като вкара четвъртия гол във вратата на Нойер пред очите на невярващите немци.


В другите мачове от групата Австрия победи Казахстан с 4:0, а Ейре надигра Фарьорски острови с 4:1.

Класиране:

1. Германия 4 мача 10 точки

2. Швеция 3 7

3. Ейре 3 6

4. Австрия 3 4

5. Казахстан 4 1

6. Фарьорски острови 3 0