Борусия Мьонхенгладбах продължава да се представя сензационно добре в Бундеслигата и победи с 3:0 Шалке в директна битка за третото място в класирането.

С успеха възпитаниците на Люсиен Фавр се изкачиха на третата позиция с 43 точки. Лидер е шампионът Борусия Дортмунд с 46 точки, а втори е Байерн Мюнхен с 44 точки. Шалке пък падна на четвърта позиция с 41 точки, след като прекъсна серия от шест поредни мача без поражение в първенството и допусна първа загуба за 2012 година.

Марко Ройс откри резултата още във втората минута с удар от десетина метра от малък ъгъл след пас на Патрик Херман. Той реализира 13-ия си гол за сезона в немския шампионат. След четвърт час игра домакините удвоиха аванса си.

Майк Ханке беше изведен в чиста позиция от Хуан Аранго и не даде шансове на вратаря на съперника Ларс Унерщал.

В 32-ата минута самият Аранго направи резултата класически. При изпълнение на непряк свободен удар от 20 метра Ройс чукна топката към венецуелеца и той с хубав изстрел прати топката в десния ъгъл.

След почивката мачът се доиграваше, а положенията пред двете врати бяха малко и в крайна сметка крайният резултат се запази 3:0.