Борусия Мьонхенгладбах победи лесно като домакин лидера Байерн Мюнхен в първия мач от Бундеслигата за 2012 година, игран пред повече от 54 000 зрители на стадион Борусия Парк.

Гладбах поведе в резултата още в 11-ата минута с гол на Марко Ройс, който вкара с шут от 30 метра след като вратарят на баварците Мануел Нойер му подариха топката, опитвайки се да подаде напред.

Борусия удвои в 41-ата, когато Майк Ханке изведе добре Патрик Хермес и той накара Нойер за втори път да вади топката от мрежата си.

След почивката Байерн продължи да бъде неубедителен и домакините се възползваха от това в 71-ата минута, когато Марко Ройс изведе перфектно Херман зад защитата и той заби втория си гол в мача за 3:0.

В 76-ата минута Байерн Мюхнен изпълни корнер, защитата на домакините не успя да изчисти и топката стигна до Бадщубер, който се засуети, но намиращият се зад него Бастиан Швайнщайгер с изстрел от четири метра вкара почетното попадение за гостите.

С този успех Борусия Мьонхенгладбах се изкачи на второ в Германия, като е на само точка зад лидера Байерн.

Битката за титлата в Бундеслигата изглежда ще бъде изключително интересна, тъй като първите четири тима в момента се намират в рамките на само три точки разлика. Третият и четвъртият - Борусия Дортмунд и Шалке, пък са с мач по-малко и могат да се изравнят на върха с лидера, ако спечелят срещите си през уикенда.